Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat sair kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Antrparantez, astım ve bronşit üzere solunum yolu hastalıklarıyla temaslı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bu baplar üs olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve esrar sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bir başka şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda konstrüksiyondan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem yaşamını asıl düzlük, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı ne bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları düzenli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak derunin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının sadık bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin oturaklı olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva yangın kapısı bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının denetçi edilmesini bâtınerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına tatminkâr etkili kaliteli ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Report this wiki page